Back to Top

Vragen? Mail of bel

headerfacebook headerlinkedin headertwitter

Opleiden

Trainerscursussen

Als KNZB-opleidingsdocent ben ik inzetbaar voor het verzorgen van trainerscursussen op niveau 2 en 3. Ik werk in opdracht van organisaties en ondernemers, die de cursussen uitzetten. Deze aanpak is nieuw, neem gerust contact op voor uitleg of bekijk de informatie daarover op de KNZB-website.

De cursus op niveau 2 is voornamelijk gericht op jeugd en leidt op voor assistent-trainer. De onderwerpen zijn traininggeven, coachen en activiteiten organiseren. Het aantal bijeenkomsten is 6-8 en opdrachten worden in een portfolio verwerkt en getoetst.

De cursus op niveau 3 leidt op voor zelfstandig trainer-coach. Behalve traininggeven, coachen, organiseren is ook het aansturen van kader een onderwerp. In circa 10 bijeenkomsten worden de vormfactoren fysiek-techniek-tactiek-mentaal behandeld. Praktische opdrachten gaan over jaarplanning en verbeterplan techniek. Toetsing gaat via portfolio en praktijk lesgeven en wedstrijd coachen.

Voor de KNZB-leerlijn wordt gebruik gemaakt van het Supercoach Onlineprogramma. Een gebruiksvriendelijke hulp op de computer en of app voor het plannen van lessen met veel ondersteunende oefenstof en filmpjes.

 

Maatwerktrajecten

Voor coaches en clubs die een aparte en of eigen opleidingsvraag hebben, kan in overleg een maatwerktraject worden samengesteld. Zie verder het kopje ondersteuning.

PVB's

Het afnemen van PVB's voor officiƫle certificering blijft in handen van de KNZB. Een beoordelaar bekijkt of een cursist voldoet aan de criteria voor traininggeven, coaching en activiteiten organiseren (of een van de onderdelen). Een kandidaat kan ook een PVB aanvragen zonder eerst een officieel cursustraject te doorlopen. In dat geval bepaalt een intake door een ondernemer of de kandidaat voldoende competenties heeft en toestemming krijgt om de PVB te gaan aanvragen.