Back to Top

Vragen? Mail of bel

headerfacebook headerlinkedin headertwitter

Mag ik mij even aan je voorstellen?

Hallo, ik ben Ymkje Broersma
Wat kan ik voor jou betekenen?
Mijn naam is Ymkje Broersma, wonend aan het water aan de rand van het prachtige dorp Easterlittens midden in de Greidhoeke. Getrouwd met Hijlko Broersma, (gepensioneerd) leraar maatschappijleer en freelance sportjournalist bij Omrop Fryslân, mem van 3 inmiddels uitgevlogen volwassen sportieve kinderen en beppe van onze eerste kleinzoon.

Sport en lesgeven is een rode draad in mijn leven, altijd geweest en nu nog steeds:

Ik heb zelf veel gesport, waterpolo is mijn grootste passie. Ik heb jarenlang gespeeld op landelijk niveau en de nationale selectie gehaald. Later kwam ik in aanraking met kaatsen en muurkaatsen, prachtige sporten om zelf te doen, naar te kijken en te beleven. In ons gezin heeft sport altijd een belangrijke plek gehad, de kinderen vonden hun weg in voetballen, kaatsen en muurkaatsen (onewall). Zelf mag ik na 2 heupoperaties graag fietsen, fitnessen en zwemmen in ons grote privézwembad de Franekervaart.

Na mijn studie aan de ALO heb ik lang gewerkt als sportdocent op scholen, als trainer-coach bij waterpoloverenigingen en als technisch coördinator en opleider bij de sportbonden KNKB en KNZB. Nu wil ik graag vanuit mijn eigen onderneming Maatwerk4sport mijn passie voor sport en bewegen overbrengen en mijn expertise in sport en lesgeven inzetten, op maat, op aanvraag.

Behalve het leiden van de Waterpoloschool Heerenveen, waarin verenigingsonafhankelijk ontwikkelen van jeugd tot topsporter centraal staat, verzorg ik ook graag ondersteuning op maat van trainers en coaches in clubs. Je kunt verder ook een beroep op me doen voor clinics en gastlessen in meerdere takken van sport (ontdekken). Last but not least verzorg ik ook opleidingen voor waterpolotrainer en kunnen cursisten en sportstudenten terecht voor stagebegeleiding en beroepsvorming.

Ymkje Broersma-Maatwerk4sport
Ymkje Broersma-Maatwerk4sport
Ymkje Broersma-Maatwerk4sport
Ymkje Broersma-Maatwerk4sport